Kaffe, tårta och påtår

Ett riktigt bra konditori och bageri i Vimmerby som jag vill tala med er om idag heter Vimmerby Bageri & Konditori. Detta anrika ställe är förstås inte okänt för de flesta som bor här i våra bygder men sen finns det alltid nyinflyttat folk och människor en bit bort. Jag vet själv hur roligt det är att ta sig en liten tur med bilen och detta tänkte jag att ni nu skulle kunna göra. Ta en tur till Vimmerby Bageri & Konditori! Ta med svärmor eller barnbarnen eller åk hit själv för att unna dig en härlig stund med nybryggt kaffe och delikata bakverk! Här erbjuds nämligen det mesta i bakväg. Kaffebröd, tårtor, matbröd med mera. Själv köper jag alltid tårtor här när det är någon eller något som ska firas. Det blir alltid lika uppskattat. Har du som kund något särskilt önskemål så är det bara att säga till. Det är många gånger genom åren som jag varit i behov av detta bageri i Vimmerby.  

 

Ibland har jag tyckt att det var roligt att experimentera själv hemma i köket ibland vetemjöl och socker och ägg eller vad det nu råkar vara som jag för tillfället har tänkt att baka. Tyvärr blir sällan resultatet lika bra som när jag köper färdigt. Sedan går det åt en ansenlig tid till att städa i köket, diska byttor för att inte tala om allt mjöl som tycks vara pudrat lite här och där och som gör att jag också får plocka fram dammtrasan. Nej, jag håller mig numera till Vimmerby Bageri & Konditori. Någon mästerbagare i teve lär jag aldrig bli, däremot är jag så glad över dessa mästerbagare på detta bageri här i Vimmerby! Jag hoppas ni blir glada när ni kommer dit!